Spara pengar och hjälp miljön med högtryckstvätt

Tvätta bilen kan vara roligt eller mödosamt, beroende på om du är en städperson eller inte. Det spelar så klart också roll om tvättningen leder till en skinande ren supersnygg bil, eller om tvättningen endast utförs för att slippa skämmas.

Med en högtryckstvätt från Verkstadsprodukter – du hittar deras utbud här: https://www.verkstadsprodukter.se/produkt-kategori/hogtryckstvattar/ – får du ett kraftfullt, miljövänligt och effektivt sätt att rengöra bilen och annat som är annars är svårt att få rent. Största fördelen med högtryckstvätt ur ren miljösynpunkt, är att det inte används något annat än vatten. Inga skadliga kemikalier eller biprodukter som förstör naturen.

Var försiktig och noggrann med din högtryckstvätt

Se upp så att du kollar att ditt objekt klarar av högtryckstvätt. En äldre altan i trä kan till exempel förstöras rätt rejält om du använder för högt tryck och inte är försiktig. Stenplattor är å andra sidan perfekt yta för högtryckstvätt Är du osäker är det bäst att använda något annat vid tvätt av din uteplats.

”Vill du ändå använda högtryckstvätt, använd den längs med brädorna istället för rakt på. Och var försiktig.” skriver Aftonbladet i en artikel om altanunderhåll.

Bilar är så klart mer tåliga och lämpar sig perfekt för en högtryckstvätt. Börja med en förtvätt på fälgar och karossen. På så sätt spolar du bort all den yttersta smutsen. Efter att du skrubbat kan du spola av med högtryckstvätten igen både en, två eller tre gånger. Torka sedan av med mikrofiberduk och säkerställ att alla ytor är skinande rena. Glöm inte att också städa insidan av bilen!