Se över säkerheten på bilverkstaden

Driver du en bilverkstad och har flera anställda under dig? Då behöver du vara noga med att tänka på säkerheten. I den här artikeln ska vi tala om de åtgärder du kan vidta som arbetsgivare för att skydda dina anställda.

Det är inte bara tråkigt när någon på ditt arbetsplats råkar ut för en arbetsskada, det kan även bli en kostsam affär. Blir personen sjukskriven på grund av skadan betalar du som arbetsgivare sjuklön de första 14 dagarna. Gör Arbetsmiljöverket en bedömning som säger att du som arbetsgivare är skyldig till skadan kan det också kosta dig pengar och i värsta fall till och med bli en rättssak.

Det är även viktigt att dina anställda känner förtroende för dig som arbetsgivare. Det åstadkommer du bäst genom att ta hand om dem på bästa sätt.

Investera i skyddskläder

Arbetet i en bilverkstad kan många gånger vara både smutsigt och slitigt. Det finns också risk för att tunga föremål faller ned och skadar fötterna. Därför är det viktigt att du som arbetsgivare investerar i bra skyddskläder, till exempel skyddskor av bra kvalitet. Letar du efter en bra återförsäljare? Då är det bra att veta att Arbetsbyxor.com har stort sortiment av skyddsskor av olika sorter. Här kan du exempelvis välja mellan vinter- och sommarskor, boots och stövlar. Det kan vara bra att utrusta dina anställda med några olika typer av skor så att de har skodon som passar för varje arbetstillfälle.

Arbetsskador är relativt vanliga

Idag är det ganska vanligt att människor skadar sig på sina arbetsplatser. Här kan du läsa om de vanligaste arbetsskadorna som inträffar. Det kan vara bra att läsa på om dessa för att kunna förebygga dem. En större arbetsplats bör också utse någon i personalen som skyddsombud för att se till sina kollegors säkerhet. Ett skyddsombud arbetar med att se efter att arbetsgivaren uppfyller de krav som ställs på arbetsmiljön. Personen arbetar också i nära samverkan med chefen. Som arbetsgivare ska du inte se skyddsombudet som någon fiende utan en person som finns till för att se till dina anställdas bästa och på så sätt göra arbetsplatsen attraktiv.