reflex

Reflexer – var säker i mörker

Reflexmärken har varit en populär trend för både barn och vuxna. De kan vara allt från reflekterande märken som kan bäras på alla kläder till ryggsäckar eller västar för att hjälpa barnen att vara säkra på natten. Reflexer är tillverkade av högkvalitativa material och upplevs som upplysta i direkt ljus från exempelvis bilar. Reflekterande märken kan användas på kläder, ryggsäckar eller västar för att hålla barn och vuxna säkra på natten.

Varför ska man ha reflex?

Reflexer används för att hjälpa människor att hålla sig säkra i trafiken. Om någon går på natten eller kvällen, som i videon nedan, kan du se personens reflex på grund av bilens strålkastare. OM de bär en reflex. Men utan reflex skulle det vara svårt att se människor på natten, även med bilens strålkastare. Du kan inte förutsätta att du syns i mörkret bara för att du ser bilen, den kanske inte ser dig. Detta ökar såklart risken för olyckor.

Behöver jag reflex i stan?

Reflex är lika användbara i stadsområden som på landsbygden. Du kanske inte tror att du behöver en reflektor på dina kläder eftersom det finns så många lampor, men gator och trottoarer kan vara mindre upplysta och reflekterande än andra gator och trottoarer, så det är viktigt att ha ett synligt fluorescerande föremål. Om du står vid ett stoppljus eller väntar på bussen på natten kanske bilarna inte ser dig om du inte har en reflex på dig.

Vilken typ av reflex behöver jag?

Reflexer säljs i många olika färger och former. Idag finns de i många olika färger att välja mellan. Men tänk på att de behöver vara stora nog för att synas ordentligt, eller sitta så den syns från flera vinklar. Speciellt om du är ute när det är mörkt. Om du exempelvis löptränar på kvällen kan en reflexväst eller reflexbälte vara en bra ide. Då vet du allt du syns tydligt.

Reflexer är bra för många olika situationer och aktiviteter. Den vanligaste användningen av reflektorer är när du ute och går eller cyklar i mörker, men de kan också användas när du åker skateboard på natten eller är ute med en barnvagn.

Börja bära en i dag! Det är ett av de bästa sätten att undvik olyckor.