Förbered med rätt maskiner inför garagebygget

Har du köpt mark eller tomt och ska dra igång med garagebygge? Då är det en del att tänka på även inför projektets start. Du ska ha de administrativa bitarna på plats och dessutom tillgång till rätt maskiner.

Här får du en bra guide att ha tillhands när det är dags att bygga garage på tomten. Tips och råd som gör bygget smidigare. Allt från hur du får tillgång till maskiner till hur du fixar bygglov. Häng med och lär dig mer!

Planering och förberedelse

Ett garage är nödvändigt att ha på plats omgående på din nya tomt och inför det projektet behöver du se till att ha rätt maskiner tillhands. Att investera i samtliga maskiner är en dyr historia och därför är tipset att hyra maskineri från företag som Zeppelin. Du kan själv ta en närmare titt på Zeppelins hemsida för att se vilken typ av maskiner du kan hyra. En smidig och prisvärd lösning när du ska bygga garage på din nyköpta tomt eller mark.

• Grävmaskin för markarbetet
• Jordkompaktorer för att jämna marken
• Cementblandare för att gjuta grunden

Dessutom kan du behöva bygglov för att bygga garage och då gäller det att ansöka om det hos din kommun. Det är de så kallade attefallsreglerna som fastställer vad som gäller för dig som bygger garage på din egen tomt.

Undvik onödiga kostnader

Ett garagebygge kan bli kostsamt om du börjar i fel ordning eller inte planerar projektet fullt ut. Precis som ovan nämnt är det bästa tipset att hyra maskiner från Zeppelin som även har en hemsida där du kan se vilket maskineri som finns inne. Du spar pengar om du börjar med att hyra grävmaskiner och verktyg istället för att köpa. Åtminstone om det endast gäller ett garageprojekt.

Tänk även på att planera inköp av material eftersom den kostnaden annars snabbt eskalerar. Det brukar vara billigare att köpa volym istället för enstaka partier. Därför är det bättre att planera jobbet i detalj från start och på sätt köpa det mesta av materialet på en och samma gång.

Vill du ta del av fler tips inför garagebygget är tipset att söka på nätet där du hittar ett stort utbud av artiklar och guider. Du kan även besöka kommunens hemsida för att läsa på om byggregler och vill du få hjälp med maskiner är det bara att ringa Zeppelin.