5 galna bilar & fordon

Bilar och fordon har kommit långt sedan den första modell-T, men vissa människor verkar aldrig bli nöjda. Det är ingen överraskning att med så många begåvade ingenjörer i världen finns det alltid nya uppfinningsrika sätt att förflytta sig. Vi har alla sett galna bilarna någon gång i livet, men har du sett alla dessa? Om du letar efter ett sätt att förflytta dig eller inspiration inför ett nytt bilköp, kolla in vår lista över galna fordon. Kolla in de här konstigaste bilkonstruktionerna!

Här är en lista över de konstigaste bilarna jag sett och de är alla helt verkliga.

Oeuf electrique (1942)

1942 skapade den franske designern Paul Arzens ett helt elektrisk fordon. Oeuf electrique är formad ungefär som ett ägg (därav namnet, oeuf betyder ägg på franska) och har plats för endast en person. Den har också bara 3 hjul. Den är tillverkad av aluminium med fönster av plexiglas och väger endast 90 kg med motorn. Den var före sin tid och med dagens mått mätt var den inne på något bra!

Reliant Robin (1973)

Reliant Robin är en trehjulig bil som tillverkades av det brittiska företaget Reliant. Den är idag kanske mest känd för klippet från Top Gear där den hela tiden välter i kurvorna. Men den var i tillverkning under nästan 30 år, så helt oduglig var den inte!

Nissan Pulsar NX (1985)

På 1980-talet introducerade Nissan sin sportkupé med en ganska… intressant kaross. De kallade den Pulsar NX och flera varianter fanns tillgängliga i Japan, inklusive en cabrioletversion. Bilen blev ingen succe utomlands men den var faktiskt ganska framgångsrik i flera år på hemmaplan i Japan!

Mercedes-Benz AMG G 3 6X6 (2013)

Denna Mercedes-benz är en terrängbil av militär kvalitet som du faktiskt kan köpa om du vill. Den tillverkas av Mercedes och har en AMG V12 BiTurbo-motor, vilket innebär att den har tre turboladdare! Den har sex hjul så det råder inga tvivel om dess förmåga i lera och sand. Men det är också dessa förmågor som gör att den ser så speciell ut.

Stout Scarab (1930)

Stout Scarab var världens första personbil med monokropp i metall och den debuterade 1930. Den har en strömlinjeformad kaross, vilket gör den till en av de mest unika bilarna som någonsin konstruerats! Man kan också säga att den är den första minibussen!