Köp fälgar online

Fälgarna på bilens hjul fyller flera funktioner. Förutom att det ser snyggt ut med fälgar, så är det även viktigt utifrån en säkerhetsaspekt. Köp fälgar och bildäck online.

Snygga fälgar lyfter bilens utseende och det är roligt att hitta fälgar som både passar din och bilens personlighet. När du köper fälgar och bilhjul på Däck365 skriver du bara in bilens registreringsnummer och kan omgående se vilka fälgar och däck som kommer att passa. Antingen köper du dem och de kommer hem till dig, eller så skickas de till däckverkstan på en gång. Du bör ha olika fälgar till dina sommar- och vinterdäck. Fälgar vintertid måste vara kraftigare och bör inte vara stylade. Stylade fälgar passar bättre till sommardäcken. Du kan också köpa fälgar som fungerar året om. Gå in på Däck365 för att köpa fälgar och däck till bilen med garanti på att de kommer att passa.

Kör med fälgar

Det finns flera anledningar att ha fälgar på bilen. Först och främst gör det att bilens hjul sitter säkrare. Däcken fästs i fälgen som sedan skruvas fast i bilen med muttrar. Fälgarna gör att det blir stabilare för hela hjulhuset. De leder också vidare vibrationer till stötdämparna. För att minska risken att råka ut för en olycka är det viktigt att fälgen är anpassad efter hjulet och sitter fast på rätt sätt.

Det ser också snyggare ut med fälgar. Du kan köra en äldre bil som omgående kommer att se fräschare ut om den har nya fälgar. Men också tvärtom: har du en finare bil men kör med gamla eller inga fälgar alls, så kommer bilen att se risigare ut. Det är alltså ett enkelt sätt att få bilen att se trevligare ut. Fördelarna med att köra med fälgar är:

  • säkrare
  • bilen ser snyggare ut
  • bilen håller längre

Glöm inte heller att byta fälgar när de börjar att bli slitna. Fälgar och bildäck hör ihop och de måste båda vara i gott skick.

Välja fälgar

Det viktigaste är naturligtvis att de passar bilens hjul. Det är också fördelen med att köpa fälgar från Däck365 eftersom du på sajten får hjälp att hitta fälgar som passar. Du kan välja mellan aluminiumfälgar och stålfälgar. Fördelen med aluminiumfälgar är att de är lätta och kommer i många varianter. Förr användes bara stålfärgar på vintern, men materialutvecklingen har gått framåt och idag kör många med aluminiumfälgar även vintertid. Det som är viktigt att tänka på är att inte köpa fälgar med splitnitar eller som har polerade ytor för vintern. Väglaget vintertid i kombination med kyla tär mer på bilens hjul. Det måste vara stabila fälgar för att det ska vara säkert.

Gillar du lite mer stylade fälgar bör du främst använda dem i stan och på motorvägar. Stylade fälgar samlar mer smuts och du bör hålla fälgarna rena och snygga. Bor du ute på landet, kör bilen på mindre vägar eller där det är mycket lera bör du satsa på traditionella fälgar utan utsmyckning. Risken är stor att stylade fälgar förstörs av för mycket smuts och lera. Stylade fälgar passar också på veteranbilar och utställningsbilar som främst används för finåkning.